salarisverwerking en -advies

Wet werk en zekerheid op 3 juni 2014 behandeling Eerste Kamer

29-05-2014 09:47
Eerste Kamer behandelt Wet werk en zekerheid op 3 juni
 
De Eerste Kamer behandelt op dinsdag 3 juni het wetsvoorstel werk en zekerheid. Dat meldt AWVN.
De Eerste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft op 20 mei nadere vragen gesteld naar aanleiding van de memorie van antwoord van de regering van 1 mei. Inmiddels heeft de commissie de antwoorden hierop in de nota naar aanleiding van het verslag ontvangen. Hiermee is de schriftelijke voorbereiding afgerond. De plenaire behandeling door de Eerste Kamer vindt nu plaats op 3 juni.

Korte invoeringstermijn
De Eerste Kamercommissie vroeg onder meer aandacht voor de zeer korte invoeringstermijn en daarmee samenhangende potentiële problemen, met name vanwege het nieuwe fenomeen van de aanzegtermijn die al vanaf 1 juli 2014 gaat gelden. De regering zag echter geen aanleiding om de inwerkingtreding van de aanzegtermijn en de overige flexonderdelen uit te stellen. Dit onder meer omdat het wetsvoorstel een uitwerking betreft van het op 11 april 2013 gesloten Sociaal akkoord en daarom de introductie van de aanzegtermijn en andere wijzigingen van het flexrecht al vanaf dat moment bekend konden zijn.

Verzamelwet SZW
In de nota wordt ook een aantal aanpassingen van voornamelijk technische aard aangekondigd. Met de al in de memorie van antwoord aangekondigde aanpassingen worden deze opgenomen in het binnenkort bij de Tweede Kamer in te dienen wetsvoorstel Verzamelwet SZW. Dit ontwerpwetsvoorstel ligt nu ter advisering voor bij de Afdeling advisering van de Raad van State.

 

Contact

LBsalaris (KvK nr.:56438591)

info@lbsalaris.nl

Hoevestraat 6
6905 CC Zevenaar

0638977812

Doorzoek de website

 

 

 


© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode