salarisverwerking en -advies

Uwv informeert over Wet werk en zekerheid

14-04-2015 11:04

De nieuwe regels van de nieuwe Wet werk en zekerheid (Wwz) staan op uwv.nl. Door de Wwz komen er veranderingen in het ontslagrecht, het arbeidsrecht en de WW.

Dit zijn de belangrijkste veranderingen voor werk, ontslag en WW:
Nieuwe regels in fases ingevoerd
De invoering van de Wwz gebeurt in 3 fases:
Vanaf 1 januari 2015 zijn de eerste regels ingegaan. De mogelijkheid om een proeftijd op te nemen in tijdelijke contracten is beperkt. En werkgevers kunnen nu minder lang gebruikmaken van oproepcontracten.
Vanaf 1 juli 2015 veranderen ook enkele regels van de WW. De nieuwe WW-regels gelden voor mensen die vanaf 1 juli 2015 een nieuwe WW-uitkering ontvangen. 
Vanaf 1 januari 2016 wordt de duur van de WW ingekort. De maximale duur voor een WW-uitkering gaat dan in stappen terug van maximaal 38 naar maximaal 24 maanden. Met het inkorten van de WW-periode wil het kabinet voorkomen dat mensen langdurig werkloos blijven.
                                         
Alle informatie over deze nieuwe wet vindt u op Wet werk en zekerheid 

Bijverdiensten opgeven bij WW
Minister Asscher van Sociale Zaken is overigens niet van plan de regel te veranderen dat mensen met een werkloosheidsuitkering elke maand hun bijverdiensten moeten opgeven, zelfs als ze die maand niets hebben verdiend. Dat bleek in een Kamerdebat.
De nieuwe regel gaat op 1 juli in. Vanaf dan is het verplicht om elke maand bij UWV op te geven hoe hoog de bijverdiensten waren. Wie dat verzuimt, loopt het risico die maand geen uitkering te krijgen.
WW'ers moeten nu ook al maandelijks informatie leveren over hun sollicitaties. Straks moet dat dus ook over de inkomsten. 
De minister bekijkt wel met het UWV of het mogelijk is de administratieve rompslomp voor mensen zo veel mogelijk te beperken. Dat kan bijvoorbeeld met door het UWV vooraf ingevulde informatie die dan alleen bevestigd hoeft te worden.(bron: oversalarisadministratie.nl)

 

Contact

LBsalaris (KvK nr.:56438591)

info@lbsalaris.nl

Hoevestraat 6
6905 CC Zevenaar

0638977812

Doorzoek de website

 

 

 


© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode