salarisverwerking en -advies

55 plusser aannemen vanuit ww-uitkering kan interessant zijn!

12-11-2013 20:44

Scholingsvoucher

Neemt u een werknemer in dienst die 55 jaar of ouder was op de eerste dag van zijn WW-uitkering? En heeft deze werknemer zijn WW-uitkering minimaal 3 maanden? Dan kunt u voor deze werknemer subsidie aanvragen voor scholing. Die subsidie heet een scholingsvoucher. De subsidie is maximaal € 750 (inclusief btw). Dit bedrag is bedoeld voor alle kosten die bij de opleiding horen.
U kunt voor uw werknemer de scholingsvoucher aanvragen tot en met 30 september 2015. Er is maar een beperkt budget. Dus hoe eerder u deze subsidie aanvraagt, hoe groter de kans dat UWV de subsidie kan toekennen.

Wat zijn de voorwaardenvoor een scholingsvoucher?

  • De opleiding van de werknemer duurt maximaal 1 jaar. En als hij slaagt, krijgt hij een erkend diploma/certificaat.

  • Er moet een getekend arbeidscontract zijn tussen u en de werknemer. Hieruit moet blijken dat de werknemer bij u in dienst komt, uiterlijk de eerste dag van de maand na de maand waarin hij de opleiding heeft afgerond.

  • U neemt de werknemer in dienst voor ten minste de helft van het aantal uren waarvoor hij een WW-uitkering krijgt. Maar minimaal 12 uur per week, voor ten minste 3 maanden.U kunt als werkgever de scholingsvoucher aanvragen óf de werknemer kan dit doen.
    Per werknemer is 1 aanvraag mogelijk.

Hoe vraagt u de scholingsvoucher aan?

  • U vraagt een scholingsvoucher aan met het formulier Aanvraag scholingsvoucher.(https://www.uwv.nl/Werkgevers/formulieren/WB14024288.aspx)

  • U kunt de scholingsvoucher aanvragen tot uiterlijk 30 september 2015.

  • Bij de aanvraag stuurt u het bewijs van inschrijving mee en de factuur van het opleidingsinstituut. Beide moeten op naam zijn van uw werknemer. Ook stuurt u een door u beiden ondertekend arbeidscontract mee.

Na de aanvraag

Als het UWV de aanvraag heeft ontvangen, krijgt u een ontvangstbevestiging. Daarna krijgt u uiterlijk binnen 8 weken bericht of u aanmerking komt voor de scholingsvoucher. 

(bron: UWV)

Contact

LBsalaris (KvK nr.:56438591)

info@lbsalaris.nl

Hoevestraat 6
6905 CC Zevenaar

0638977812

Doorzoek de website

 

 

 


© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode